Nye skåler i 100 % resirkulert plast på First Price kyllingserie

First Price kyllingfilet, kyllinglår, kyllingkjøttdeig og kyllingvinger har nå fått ny emballasje. De nye skålene rommer like mye som før, men består nå av 100% resirkulert plast.

Denne endringen sparer oss for ca. 80-90 tonn jomfruelig plast i året. Ved å benytte ressurser som allerede er brukt og i omløp reduseres emballasjens belastning på miljøet.

Plastreduksjon-Kylling.jpg

Stammer fra PET-flasker

PET er en av de mest brukte plasttypene i emballasje, og brukes både i brusflasker og i emballasje til kjøtt og fisk. Den resirkulerte plasten i de nye skålene til First Price kyllingserien stammer fra innsamlede PET-flasker som er brutt opp i mindre flak og renset i en omstendelig vaskeprosess. Resultatet er en skål av resirkulert plast som fortsatt bevarer kvaliteten på innholdet.

Plastreduksjon-Grillet-Kylling.jpg

Mål om plastreduksjon

Denne endringen er i tråd med Unil sine mål om bruk av plast i emballasje. Vi har som mål å redusere bruk av jomfruelig plast med 20 % innen 2025. Vi jobber også med å gjøre all emballasje vi putter på markedet materialgjenvinnbar samt øke bruken av resirkulerte råvarer. Ambisjonen er at all emballasje skal kunne gjenbrukes i et sirkulært kretsløp.

I tillegg til de nye skålene, så har også distribusjonspakningen til First Price kyllingkjøttdeig blitt optimalisert. Ved å redusere luft i pakningen sparer vi ca. 936 paller årlig noe som tilsvarer 14 fulle trailere.

Relaterte artikler