Slik gjør du rengjøring kjapt og billig med First Price produkter

Disse tipsene passer til deg som ønsker rengjøringstips som gjør jobben litt raskere og mye billigere.

Før du setter i gang er det viktig å ha utstyret i orden. 

Dette trenger du for rengjøringen:

Tørrmopp 15stk
Våtmopp 10stk
Plastbøtte Grå 10l
Vindusnal 35cm
Skurekrem Sitron 500ml
Skuresvamper 10stk
Gummihansker 2par
Wc Frisk 3pk
Toalettbørste m/skål

Slik rengjør du kjøkken, bad, gulv og vinduer

1 - Vask kjøleskapet

Kjøleskapet blir sannsynligvis ikke vasket så ofte som det burde. Noen vasker én hylle av gangen for ikke å la maten stå for lenge ute i romtemperatur, men ved å tømme hele kjøleskapet på én gang jobber du raskere enn når du skal åpne og lukke kjøleskapsdøren kontinuerlig for å vaske og rydde deg gjennom innholdet.

  1. Start med å tømme kjøleskapet helt. Sjekk holdbarhetsdatoen på det som står der inne, og lukt, se og smak for å finne ut om det er noe du bør kvitte deg med.
  2. Ta ut grønnsaksskuffene og vask dem godt med varmt vann. Det holder som regel med litt oppvasksåpe i vaskevannet.
  3. Vask også over hyllene. Du kan gjerne ta dem ut, slik at du kan vaske dem i oppvaskkummen med varmt vann. Bruk rengjøringsspray på vanskelige flekker inni kjøleskapet og vask så over hele kjøleskapet med en universalklut og varmt vann med litt oppvasksåpe.
  4. Avslutt med utsiden, og så er alt klart for å fylle kjøleskapet på nytt.

2 - Vaske kjøkkenviften

Bruk First Price skuresvamp til å rense kjøkkenviftenEn skuresvamp er god å ha når du må skrubbe fastbrente matrester av stekeristen.

Mange av dagens stekeovner er selvrensende med avbrenningsprogram. Har du ikke dette, bruker du ovnrens og vasker for hånd.

En kjøkkenvifte full av fett kan både være brannfarlig og lite effektiv. Noen fettfiltre kan settes i oppvaskmaskinen, alternativt legger du dem i bløt i oppvaskkummen med varmt vann, oppvasksåpe og litt salmiakk. Etter en times tid skrubber du filtrene med oppvaskbørsten og skyller av.  Husk også å vaske kjøkkenviften på utsiden med en klut og varmt såpevann.

3 - Vask badet

Badet vasker du forhåpentligvis på regelmessig basis, men vannlåsen og slukene vasker du kanskje ikke ukentlig? På med gummihanskene og ned i slukene – glem heller ikke å ta en runde med kluten og skurekrem under proppen i servanten.

Toalettet inngår også i ukentlige vaskerutiner, men kanskje vårvasken kan være en god anledning til å bytte ut den gamle toalettkosten og sette på en ny WC frisk i skålen?

4 - Vaske vinduer

Når solen står lavt på himmelen, blir man plutselig smertelig klar over hvor lang tid det har gått siden forrige vindusvask.

Vask først vinduene med en våt klut og dra deretter over med en nal. Vær nøye med å tørke bort dråpene som legger seg langs kanten med en tørr klut.

5 - Vask gulvene

First price vaskebøtte og våtmoppForetrekker du vaskebøtte eller våtmopp? Sistnevnte er perfekt når du trenger å dra kjapt over gulvene, uten å ta en full helgevask.

Sammen vaskebøtten din har du kanskje både våtmopp og tørrmopp, men vet du når du bør velge våt vask og når du kan gå for tørre metoder?

Tørrmopping er en god metode når du skal fjerne tørt smuss. Ofte vil det være nok å tørrmoppe på soverom, kontoret, stuen og andre oppholdsrom. Du kan også bruke den til å fjerne rusk og rask på gulvet før du vasker med våtmoppen, omtrent som du ville brukt en støvsuger eller et feiebrett.

Norges Astma- og Allergiforbund anbefaler at du bruker tørre renholdsmetoder de stedene der det er mulig. Årsakene til dette er blant annet at fuktige gulv gir gode vekstforhold for sopp og bakterier, og at en rekke rengjøringsmidler kan gi allergiske reaksjoner.

Likevel hender det at det er nødvendig å gi gulvet en runde med våtmoppen. Tørrmoppen egner seg for eksempel ikke til å vaske på steder der det er flekker eller hvis du har sølt noe vått. Hvis du velger First Price våtmopp til engangsbruk, får du en mopp som er fuktig nok til at den binder til seg smuss, men tørr nok til at du unngår at det samler seg væske på gulvet ditt. Hvis du ser flekker du må fjerne, bruker du bare foten til å legge litt press på moppen akkurat over flekken. Bruk eventuelt en klut med grønnsåpevann hvis flekken ikke vil løsne.

Til sist: Tips til deg med vaskeangst

First price rengjøringsprodukterMed vaskeprodukter fra First Price får du en billig, men like effektivt

Hvis du er blant dem som får litt panikk når du hører snakk om rengjøring, har vi et godt tips: Dropp storrengjøringen og vask heller litt hver dag. Det beste er å holde det rent gjennom hele året, og det føles ikke like voldsomt hvis du setter av et kvarter hver dag i stedet for å vaske fra morgen til kveld én dag i uken eller oftere.