Over 30 tips til hjemmelaget pakkekalender på lavbudsjett

Vil du glede noen du er glad i med en hjemmelaget julekalender? Vi har samlet mange gode tips som sparer deg for både tid og penger.

Det nærmer seg advent og for mange er pakkekalender en fast tradisjon. Dette skaper hodebry for en god del, fordi både ferdigproduserte og hjemmelagde pakkekalendere til jul kan bli ganske dyrt.

Det går heldigvis også an å lage en alternativ julekalender der du både unngår å tømme lommeboka, og å gi mottakeren masse småting de ikke trenger. Vi har her samlet sammen mange gode forslag til kalendergaver som vil glede både store og små i desember – enten du sverger til den tradisjonelle pakkekalenderen, en godterikalender eller opplevelser.

Kalendergaver som ikke koster noe

Kalender1_750x450.jpg

Positive ord

Noen av beste gavene trenger ikke å koste penger i det hele tatt. Å starte dagen med noen fine ord fra de du er mest glad i kan gi en skikkelig boost. Kanskje hele familien kan bidra med håndskrevne julelapper i kalenderen?

Hjemmelagde gavekort

Hva med å gi bort en fotmassasje, legobygging, eller kanskje du vet at partneren din hater å pakke inn gaver? Når det gjelder hjemmelagde gavekort er det kun fantasien som setter grenser på hva du kan gi vekk. En bonus er at det blir enklere å prioritere tid sammen i en ellers hektisk førjulstid.

Kaffe på sengen

Kalender3_750x450.jpg

 

Noen ganger er det de små tingene i hverdagen som gir ekte glede. Å bli vekket med kaffe på sengen er en av disse tingene som gir en deilig start på dagen. Hva med en ekstra bortskjemt versjon med lettpisket fløte og litt raspet sjokolade på toppen i helgene? Med First Price i skapet kan selv de billigste basisvarene oppleves som luksus.

 

Hyggelige tjenester

Noen oppgaver i hjemmet er man unisont enige om at er ganske kjedelige, andre oppgaver kan det være ekstra hyggelig å hjelpe andre med å løse. Hva med å gjøre ferdig et prosjekt som bare har blitt stående, eller endelig få byttet ut alle lyspærene som har gått rundt i huset det siste året? Kan du tilby barnepass eller hjelpe til med julebaksten? Her er mulighetene mange!

 

Vil noen ha vaskekalender?

Det er mye som skal ordnes i julen, og det kan være en ordentlig stressende måned. Da er det deilig å bli overrasket med en skikkelig julevask. Det betyr ikke at man må vaske hele huset, men kanskje du vet om noe som mottaker synes er utrolig kjedelig å gjøre selv?

Er du ekstra glad i å vaske (eller synes det er vanskelig å få tid til en skikkelig storvask), kan du jo også vurdere en adventskalender der du gir deg selv eller din familie én ny vaskeoppgave hver dag, så er dere ferdige til jul (men dette er ikke nødvendigvis den mest populære kalenderen i familien).

Les også: Enkle og billige tips til julevasken

Tips til pakkekalender

Kalender5_750x450.jpg

Adventskalender i helgen

Adventskalender kan være et godt alternativ til å gi en ny gave hver dag. Hva med en litt større gave hver lørdag eller søndag i advent i stedet? Det kan være alt fra aktiviteter man kan gjøre sammen til en hyggelig gest som gleder, en godtepose eller pakker med noe nyttig.

Snackskalender

Dersom en luksuriøs lakris- eller sjokoladekalender ikke står på budsjettet i år, er det fullt mulig å lage en like god godterikalender selv. Hva med å risse inn 1-24 på hver sin rute med melkesjokolade, eller lage en kalender hvor mottakeren får en ny kjeks hver dag?

 

Praktiske gaver

Forbruksvarer kan være fine gaver i en pakkekalender, iallfall dersom du ønsker å lage en pakkekalender til en voksen. Det kan være gjerne av varer man alltid har bruk for, men som man ikke alltid velger å bruke penger på i hverdagen:

 • Dusjsåpe, shampo og balsam
 • Stearinlys og telys
 • Sjokolade, kjeks eller annen snacks
 • Våtservietter og vanlige servietter
 • Kaffe eller te
 • Nye vaskekluter
 • Batterier

Spiselig julekalender

Mange har et veldig sterkt forhold til julebakst, og de aller fleste har sine favoritter. Tenk å kunne våkne opp til en ny bit av favorittbaksten i julekalenderen hver dag? Dersom favorittbaksten din ikke er en tørr julekake, bør du sørge for å ha plass i kjøleskapet frem til den 24. desember.

 

Aktivitetskalender

Lag noe sammen

Er det noen aktiviteter dere har snakket om som det aldri har blitt noe av? Da er dette kanskje muligheten til å få liv i planene. Hva med å snekre et fuglebrett som fuglene kan kose seg på gjennom vinteren den ene dagen, lage dorullnisser en annen dag og arrangere et juleverksted dere også produserer julegaver til resten av familien? Det går også an å sette opp aktivitetene som ukesprosjekter dere gjør litt hver dag, og fullfører før en ny aktivitet avsløres i kalenderen neste mandag.

 

Tid sammen hjemme

Noen av det mest dyrebare du kan gi til noen er tiden din. Det er ikke alltid man trenger å gjøre så mye, bare man gjør det sammen. Et godt eksempel kan være en koselig lapp der mottaker bestemmer noe man kan gjøre hjemme den dagen, som brettspill eller se en julefilm sammen.

Kalender4_750x450.jpg

 

Valgfri middag

La barna eller kjæresten velge helt fritt hva som skal serveres til middag! Denne dagen kan alt være innafor, selv vafler og julegodt som vanligvis ikke skal spises på en helt vanlig hverdag.


Helgefrokost på en hverdag

I en hektisk hverdag blir det fort til at man hiver i seg en frokostblanding eller dropper frokosten helt. Hva med å stå opp ekstra tidlig en dag og overraske resten av huset med nystekte rundstykker, kokte egg og kaffe en desembermorgen?

En god frokost er garantert noe som blir satt pris på av både store og små.

 

Kundenes egne julekalendertips

Kalender2_750x450.jpg

Vi spurte også First Price sine følgere i sosiale medier om hvilke produkter de kunne fått i en pakkekalender. Dette er deres forslag:

 • First Price te og kjeks
 • Orange cakes
 • First price ostepop
 • Kaffe
 • Kakao og kjeks
 • Sjokolade, kaffe og saft

Det var til og med noen som foreslo en hel julekalender bestående av First Price-produkter! Her er hennes luker:

Luke 1 Dopapir
Luke 2 Tørkerull
Luke 3 Brød
Luke 4 jordbærsyltetøy
Luke 5 Colabrus
Luke 6 PartyMix (Snacks)
Luke 7 Melkesjokolade
Luke 8 Dasspapir (igjen)
Luke 9 Tørkerull (igjen)
Luke 10 Ananasbiter
Luke 11 Shampo
Luke 12 Brødposer
Luke 13 Corn Flakes
Luke 14 Burgerbrød
Luke 15 Salami
Luke 16 Dasspapir (igjen)
Luke 17 Tørkerull
Luke 18 Fiskeboller
Luke 19 Egg
Luke 20 Grønnsåpe
Luke 21 Hvitost
Luke 22 Julepapir
Luke 23 Julelys
Luke 24 Orange Cake

Helt til slutt tar vi også med et alternativt forslag vi likte godt, – Velg First Price-varer resten av året, slik at du kan kjøpe favorittkalenderen din i desember!

Hvordan henge opp pakkekalenderen?

Det er ulike måter å henge opp en julekalender på, og det trenger ikke være så avansert for å bli satt pris på.

Tradisjonelt

Det mest åpenbare er jo å pakke inn gaver i bokser eller gavepapir. Disse kan for eksempel legges i en koffert eller kurv, eller overleveres om morgenen. Noen lager også sin egen pakkekalender som kan brukes år etter år.

Lapper eller pakker på en snor
Et annet alternativ er å henge en snor enten på veggen, i taket eller på en tavle, og feste lukene til den. Da er det bare å plukke disse ned hver dag.

Skattejakt

Hva med å gjøre luken om til en skattejakt med hint og gåter? Dette kan også være en artig måte å få i gang kropp og hjerne.

Elektronisk

Luken kan også være en SMS eller Snap som dukker opp når du minst venter det. Dette kan enten være fine ord eller hint til selve luken.

Husk at man trenger heller ikke velge en spesifikk måte å gjøre det på. Det er like artig om luken kommer som en overraskelse!