Ny emballasje lages av 100% resirkulert plast

First Price kyllingfilet, kyllinglår, kyllingkjøttdeig og kyllingvinger har nå fått ny emballasje. De nye skålene rommer like mye som før, men består nå av 100% resirkulert plast.

Denne endringen sparer oss for ca. 80-90 tonn jomfruelig plast i året. Ved å benytte ressurser som allerede er brukt og i omløp reduseres emballasjens belastning på miljøet.

Emballasje av resirkulert plast

Hvor kommer den resirkulerte plasten fra?

Den resirkulerte plasten i de nye skålene til First Price kyllingserien stammer fra innsamlede PET-flasker som er brutt opp i mindre flak og renset i en omstendelig vaskeprosess. PET er en av de mest brukte plasttypene i emballasje, og brukes både i brusflasker og i emballasje til kjøtt og fisk. Resultatet er en skål av resirkulert plast som fortsatt bevarer kvaliteten på innholdet.

Emballasje av resirkulert plast

Mål om plastreduksjon

Denne endringen er i tråd med Unil sine mål om bruk av plast i emballasje. Vi har som mål å redusere bruk av jomfruelig plast med 20 % innen 2025. Vi jobber også med å gjøre all emballasje vi putter på markedet materialgjenvinnbar samt øke bruken av resirkulerte råvarer. Ambisjonen er at all emballasje skal kunne gjenbrukes i et sirkulært kretsløp.

I tillegg til de nye skålene, så har også distribusjonspakningen til First Price kyllingkjøttdeig blitt optimalisert. Ved å redusere luft i pakningen sparer vi ca. 936 paller årlig noe som tilsvarer 14 fulle trailere.

Relaterte artikler