Slik lager du riskrem med jordbærsaus

Uansett hvilken julemiddag du foretrekker, synes mange å være enige om at riskrem med rød saus er den beste juledesserten. Den er i alle fall enkel å lage!

Alt du trenger er risgrøt og kremfløte, samt rød saft til sausen. Har du ikke tid eller lyst til å lage risgrøten fra bunnen av, fungerer det like bra å kjøpe ferdiglaget.

Med First Price risgrøt er det nok til en ekstra stor porsjon å sette ut til nissen, også!

Oppskrift på riskrem

4 porsjoner

Du trenger:

  • 500 gram risgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

  1. Ha vaniljesukker i kremfløten
  2. Pisk fløten til myk krem (ikke pisk for lenge).
  3. Bland forsiktig inn grøten frem til riskremen får ønsket konsistens.

Oppskrift på enkel rød saus

Du trenger:

  • 4 dl rød husholdningssaft
  • 3 dl vann
  • 1 ss potetmel

Slik gjør du:

  1. Kok opp rød saft, vann og potetmel under omrøring.
  2. Når sausen har tyknet, setter du den til avkjøling. Den skal være kald ved servering.

Jordbærsaus til riskrem

Du trenger:

  • 200 gram frosne jordbær
  • 100 gram sukker
  • 35 ml vann
  • Limesaft

Slik gjør du:

  1. Ha jordbær, sukker og vann i en kjele og kok opp.
  2. La det småkoke på svak varme frem til sukkeret har løst seg opp.
  3. Bruk en stavmikser eller food processor til å mose jordbærene og jevne ut sausen.
  4. Smak til med saft fra en presset lime.
  5. Avkjøles i kjøleskap frem til servering.

Trenger du tips til billig julemiddag? Her kan du lese mer om billig pinnekjøtt, juleribbe, lutefisk og torsk – og alt du trenger av tilbehør til julens middager.

Les også

Oppskrift på riskrem med jordbærsaus | First Price