Perfekt mat til piknik

Enten du skal på piknik i parken med familien eller er invitert på sommeravslutning, kan barnevennlig piknik-mat være en utfordring. Sjekk disse tipsene!

Om sommeren spiser vi utendørs så ofte vi får til, men det er ikke alltid terrassen er målet for dagen. Det kan være ekstra stas å pakke piknik-kurven for å kose seg med familie og barna eller gode venner på en utflukt i parken eller på stranden.

Spørsmålet som da ofte dukker opp, er «hva er perfekt mat til piknik

Dette er vår perfekte mat til piknik:

 • Ferdig grillede kyllinglår. Disse kan fint spises kalde sammen med salat og/eller potetsalat.
 • Rundstykker eller baguetter. Del i to før du drar, så slipper du å ta med brødkniv på tur.
 • Pålegg i pakker som er enkle å frakte og forsyne seg av uten ekstra bestikk. For eksempel salami/skinke, skivet ost og majones.
 • Pastasalat eller kyllingsalat. Både pasta og kylling kan tilberedes dagen før, så trenger du bare blande inn salat og krutonger rett før dere skal dra.
 • Ferdig oppskåret frukt er også ofte populært. Det kan være vannmelon, epler eller bær.
 • Litt snacks må være lov etter maten. Kjeks eller chips smaker alltid godt i solen.
 • Husk å ha med nok drikke til alle gjestene. 1,5 l flasker med vann er lurt, gjerne både med og uten kullsyre, så får alle slukket tørsten. Velger dere saft, brus eller juice er det greit å følge med på barnas kopp før de drikker, så ingen veps forviller seg opp i den søte drikken.

 

 

Dersom dere har mulighet til å ha med en liten bærbar grill, er alternativene naturligvis enda flere. I tillegg til kjøttet og pølsene som grilles, kan du da putte godt tilbehør til grillmaten i piknik-kurven, for eksempel potetsalat, italiensk salat, en grønn salat og oppdelt vannmelon.

 

Glem heller ikke tallerkener, glass og bestikk. Har du ikke et turservise til flergangsbruk, får du kjøpt engangsservise i papp og tre på samme sted som du kjøper øvrige First Price-produkter.  Servietter eller våtservietter er også praktisk å ha med.

barnevennlig piknik mat fra frist price

Det er fint å ha med noe alle liker på en piknik, og tenk gjerne på hva slags mat som enkelt kan spises med hendene. Det er greit å slippe oppvask etterpå. Foto: Spoon Norge

 

Tips til en hyggelig piknik

Det er også lurt å ta med litt tilbehør som kan være med på å gjøre pikniken til en ekstra vellykket utflukt.

 

 • Er pikniken på ettermiddag eller kveld, er det lurt å huske en varm genser til de litt kjøligere timene, samt myggmiddel for å holde humøret oppe på alle involverte.
 • Å sitte rett på et piknikpledd på bakken i mange timer er nok heller ikke så romantisk som det kan se ut på film, de fleste voksne vil foretrekke en ekstra pute eller muligheten til å flytte seg over i en strandstol.
 • På dagtid er solkrem og solbriller viktig for å beskytte seg mot UV-strålene.
 • På stranden må strandleker være med, da er de fleste barn aktivisert i flere timer. Dersom dere er ved sjøen, kan en hyssing, klype og et blåskjell være alt dere trenger for en krabbefiskekonkurranse. Eller hva med et hyggelig brettspill for hele familien på piknikteppet etter måltidet?

 

Uansett hvordan du velger å løse deres piknik, finner du et stort utvalg First Price-produkter i alle kategorier, både til grillen, pålegg, drikke og snacks. Det er jo også en ekstra bonus at First Price alltid vil være det billigste alternativet du finner i hyllene til KIWI, Meny, Spar, Joker og Nærbutikken.

God sommer!

perfekt mat og drikke til piknik

 

Her er vår handleliste for en perfekt piknik

Kyllinglår Grillet 1,4kg
Sandwichbaguetter Fine 4x75g
Potetchips 300g
Potetsalat 750g
Skinke Kokt 250g
Wipes Universal 70stk
Orange Cakes 300g
Vann m/kullsyre 1,5l