Kylling er en svært populær ingrediens i middagen,og kan tilberedes på mange forskjellige måter. Kylling er ofte også billigere enn andre typer kjøtt, og er lett tilgjengelig i alle dagligvarebutikker.
Ser du kylling fra First Price i kjøledisken, kan du være trygg på at dette alltid vil være det billigste kylling-alternativet i den butikken.
First Price sin kyllingprodukter er produsert i Norge, og er tilgjengelig i ulike varianter: Hel grillet kylling, kyllinglår med skinn, grillede kyllinglår, grillede kyllingvinger, kyllingfilet og kyllingkjøttdeig.
Middager med kylling
I tillegg til å være allsidig, er kylling en god kilde til protein og viktige næringsstoffer som jern og vitamin B. Det er med andre ord flere gode grunner enn pris til å velge hvitt kjøtt.
Her får du forslag til tre populære middager du kan lage med kylling:
Enchiladas med kylling
Ingredienser:
- 400 g hakkede tomater
- 1 stk finhakket løk
- 1 pose First Price tacokrydder
- 150 g revet ost
- 400 g First Price kyllingfilet
- 4 stk First Price tortilla
- 1 bunt vårløk
- 1 bunt frisk koriander
- Varm opp ovnen til 200 grader.
- Bland sammen hakkede tomater med finhakket løk, tacokrydder og halvparten av osten.
- Del kyllingen i strimler. Brun kyllingstrimlene på høy varme i en stekepanne med litt olje eller margarin.
- Hell halvparten av sausen over kyllingen. Kok opp og la det småkoke i ca. 5 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
- Fordel kylling og saus over hver tortilla. Rull sammen tortillaene og legg dem med skjøten ned i en ildfast form.
- Hell resten av sausen over tortillarullene og dryss over resten av osten. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til osten er smeltet og gyllen.
- Dryss gjerne over finhakket vårløk og koriander. Server med rømme, frisk salat og tacosalsa.
Produkter i oppskriften:
Ovnsbakt kylling
Ingredienser:
- 4 stk First Price kyllinglår
- salt og pepper
- 1 dl First Price matolje
- 1 stk hvitløk, delt i to
- 1 stk gul løk, delt i fire
- 4 dl kyllingbuljong
- 4 ss tørket timian
- Varm opp ovnen til 200 grader.
- Krydre lårene med salt og pepper.
- Legg lårene med skinnet opp i en stekepanne med litt olje på høy varme. Stek til kyllinglårene er gylne på begge sider.
- Ha kyllinglårene over i en ildfast form.
- Tilsett hvitløk, løk, kyllingbuljong, olje og timian i formen.
- Sett den ildfaste formen i ovnen og stek i ca. 45 minutter til kyllingen er gjennomstekt.
Produkter i oppskriften:
Kylling i pita
Ingredienser:
- 400 gram First Price kyllingkjøttdeig
- 1 pk First Price tacokrydder
- Frisk salat og grønnsaker
- 4 pitabrød
- Dressing eller rømme
- Brun kyllingkjøttdeigen i en stekepanne med litt olje eller flytende margarin.
- Krydre kjøttdeigen med tacokrydder.
- Varm opp pitabrødene etter anvisning på pakken.
- Fyll pitabrødene med kylling, salat og dressing eller rømme.