Er First Price like sunt som dyrere merkevarer?

Mange tror kanskje at First Price er billig fordi produktene inneholder mye salt, vann, sukker eller annet som ikke er så sunt. Det stemmer ikke!

Selvfølgelig kan billig også være bra. Se bare på hvor mange First Price-produkter som har blitt kåret til best i test de siste årene.

Det at et produkt er ekstra billig, trenger verken å gå utover miljøet eller helsa. Blant annet har våre karbonade- og kjøttdeiger vært uten tilsatt salt og vann helt siden 2015 og både scampi og tunfisk som brukes i First Price-produkter er bærekraftig fisket og sertifisert.

Men er First Price-fisken og First Price-eggene like sunne som fisk og egg fra dyrere merkevarer?

Billig er like sunt som dyrt

Artikkelbilde-Tine Sundfør fotokredit Anita Sælø.jpgTine Sundfør er klinisk ernæringsfysiolog og har en doktorgrad i ernæring. Foto: Anita Sælø

– De ulike sunne First Price-produktene er like sunne som tilsvarende produkter fra andre merker, bekrefter klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør i en artikkel på KIWI.no.

Hun forklarer at næringsinnholdet i for eksempel laksefilet, egg og karbonadedeig er likt som i tilsvarende produkter fra andre merker.

Frosne laksefileter er akkurat like sunne som ferske laksefileter, ettersom maten fortsatt vil inneholde de samme næringsstoffene som før den ble fryst.

Også i kategorien grillpølser kommer First Price godt ut i ernæringstesten til Bramat.no. Ernæringseksperten deres gir grillpølsene terningkast 5 og kommenterer at de inneholder mindre salt enn mange av de andre variantene.

First Price blir stadig bedre

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle enda sunnere alternativer blant våre produkter. Blant annet har den populære hvitosten og skivet ost fått en saltreduksjon på 20 prosent, noe som gjør at den er innenfor saltmålet til Helsedirektoratet, samtidig som den inneholder mindre mettet fett enn tilsvarende oster, ifølge denne testen.

First Price makrell i tomat inneholder også 23 prosent mindre salt enn tidligere, og er dermed også i henhold til saltmålet for denne kategorien (1g/100g). For å være helt sikker på at du velger de sunnere alternativene når du handler, er det også lurt å se etter Nøkkelhullet.

Blant nøkkelhullsmerkede First Price-produkter finner du blant annet kokt skinke, hamburgerrygg, karbonade- og kyllingkjøttdeig, kneippbrød, olivenolje og puffet havre – i tillegg til alle fiskeproduktene, frukt og grønt.

– Enten du handler First Price-produkter eller andre produkter, er det uansett viktig å tenke igjennom hva du handler. Velg gjerne magre kjøttprodukter på bekostning av fete alternativer, og se etter kornvarer med mye fullkorn og fiskeprodukter med høyt fiskeinnhold for å få et godt sammensatt kosthold, påpeker Tine Sundfør.

Relaterte artikler