Som den taco-elskende nasjonen vi er, er også nachos i ovn en populær rett. Den fungerer både som forrett, snacks eller en enkel middag, og er helt super å dele med venner eller familie.
Les også: Se vår oppskrift på kyllingtaco med mango og avokadosalat
Forskjellen på nachos og tortilla
Tortilla chips er gjerne litt mindre og tynnere enn nachos og spises ofte alene eller med en salsa du dypper den i. Tortilla chips er gjerne smaksatt, for eksempel med salt eller ost.
Nachos er laget for at du skal kunne løfte et godt lag med topping som kjøtt, ost og salsa, derfor er disse som regel større og tykkere enn tortilla chips.
Det som kanskje skaper litt forvirring, er at tortilla chips også kan stekes i ovnen med topping – den retten kaller vi også nachos. Kort oppsummert: Både nachos og tortilla chips kan brukes til å lage nachos i form eller ovn.
Uansett hvilken type du foretrekker, er nachos en enkel og billig rett å lage. Prøv gjerne en av disse tre populære variantene til helgen:
Gratinerte nachos i form
Tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
Du trenger:
- 1 pose First Price nachos
- 200 g revet First Price revet topping
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
- Fordel nachos utover i en ildfast form. Topp med revet ost.
- Stek på midterste rille til osten er gyllen, ca. 5-7 minutter.
- Server med ønsket tilbehør, som salsa, rømme eller hjemmelaget guacamole.
Vegetar nachos
Tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
Du trenger:
- 1 pk First Price kidneybønner
- 1 pose First Price taco kryddermix
- 1 glass First Price tacosaus medium
- 1 pose First Price tortilla chips
- 200 g First Price revet topping
Topping:
- Koriander
- Lime
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
- Varm opp en stekepanne med smør eller olje.
- Skyll kidneybønnene og sil av. Ha over i stekepannen og fres i 5 minutter.
- Tilsett taco kryddermix og følg instruksjonene på pakningen.
- Ha i tacosaus og la surre i et par minutter.
- Fordel tortilla chips utover i en ildfast form.
- Topp tortilla chipsen med kidneybønne-blandingen og dryss over revet ost.
- Stek på midterste rille til osten er gyllen, ca. 5-7 minutter.
- Topp med grovhakket koriander og lime ved servering.
Loaded nachos i langpanne
Tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
Du trenger:
- 400 g First Price kjøttdeig av storfe 14%
- 1 pk First Price taco kryddermix
- 1 pk First Price tortilla chips med ostesmak
- 1 glass First Price tacosaus
- 200 g revet First Price revet topping
Topping:
- ¼ First Price mais
- ½ pk First Price cherrytomater
- 2 stilker vårløk, finhakket
- Koriander
- Lime
- Rømme
- First Price tacosaus
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 225 grader over- og undervarme.
- Varm opp en stekepanne med smør eller olje.
- Fres kjøttdeigen og tilsett taco kryddermix. Følg anvisning på pakningen.
- Tilsett et glass med tacosaus og la surre i et par minutter.
- Del cherrytomat i fire. Grovhakk vårløk og koriander. Sett til side.
- Fordel tortilla chipsen utover i en liten langpanne.
- Hell over kjøttdeigblandingen og topp med revet ost.
- Stek på midterste rille til osten er gyllen, ca. 5-7 minutter.
- Topp med mais, cherrytomat, vårløk, tacosaus, rømme, koriander og lime. Serveres umiddelbart.