Mange av oss kikker på prisene i hylla når vi er ute og handler mat, men ser du alltid på den riktige prisen?
Totalkostnadene for matbudsjettet ditt hver måned kan påvirkes på flere måter, ikke bare sluttsummen på hver kvittering. Her er sju tips til enkle grep du kan gjøre for at hverdagen skal bli enda billigere:
Slik sparer du penger på mat
1. Planlegg uken og følg handlelisten
Når du planlegger ukeshandelen, kan du tenke på hvordan de samme ingrediensene kan brukes i flere måltider. Grønnsaker er for eksempel noe av det som kastes mest, fordi vi ikke bruker det opp. Skriv en handleliste og bestem deg for å følge den, så unngår du impulskjøp hvis du drar på butikken med lavt blodsukker eller dårlig tid.
2. Velg det uperfekte
Et eksempel på dette er frukt og grønt fra First Price, som er «uperfekte» i den betydning av at frukten eller grønnsakene ikke passer inn i det som er definert som «standardstørrelsen». Kvaliteten er imidlertid like god selv om gulroten er for lang, for kort eller for tykk.
• 9 smarte tips for å unngå matsvinn
3. Sjekk også kiloprisen
Mange produkter selges i forskjellige størrelser, slik at det kan være misvisende å sammenligne pris mot pris. Ta heller en titt på kiloprisen, som er den som ofte står med liten skrift under stykkprisen. Kanskje blir du overrasket over hva som egentlig var det billigste produktet?
4. Sammenligne innholdet
Er du usikker på om det billigste alternativet inneholder det samme eller er like sunt som et dyrere alternativ? Ta gjerne en kikk på innholdsfortegnelsen, det er ikke nødvendigvis merkbar forskjell på et merkevareprodukt og det billigere alternativet fra First Price. Nøkkelhullsmerket er også et kvalitetstegn du kan se etter hvis du vil ha de sunnere alternativene.
• Slik har First Price gjort det enklere å velge sunt
5. Kjøp økonomiforpakninger
En økonomi- eller familieforpakning koster som regel mer enn de ordinære forpakningene, men har til gjengjeld en lavere kilopris. Det vil si at du får mer for pengene. Som regel er det ikke noe problem å fryse ned det du ikke trenger, så har du råvarer nok til flere måltider fremover.
6. Bruk opp maten du har i fryseren
Ja, det er praktisk å ha mulighet til å fryse ned overskuddsmat, men da må du heller ikke glemme å ta en kikk nedi fryseren nå og da. Kanskje dere kan ha en fast «frysermiddag» i uken, eller slå til med en hel «frossenuke» nå og da?
7. Spis mindre kjøtt
Det er ikke bare billigere, det er også bedre for miljøet at vi kutter ned på kjøttforbruket vårt. Suppe er kanskje en av de enkleste og raskeste rettene du lager på en hverdag, dessuten liker overraskende mange barn både blomkål og brokkoli i flytende form.
I denne billige ukemenyen finner du blant annet oppskrift på gulrotsuppe med ristet sopp, verdt å prøve neste gang du ser etter et vegetarisk alternativ?
First Price gir deg hverdagsprodukter til lavest mulig pris. Med over 250 forskjellige produkter til faste lave priser, finner du noe å velge mellom i de fleste kategorier.