Slik gjør du julemiddagen billigere

Det er fullt mulig å invitere til en billig, men likevel flott julefeiring. Her gir vi deg tipsene til en like god julemiddag servert med billig pinnekjøtt, ribbe, lutefisk eller juletorsk.

Juletradisjoner er noe av det beste vi vet. Lukten av pinnekjøtt som brer seg gjennom huset, lyden av sprø svor som popper i stekeovnen og ikke minst den populære, altfor mektige riskremen i etterkant av et mettende julemåltid.

Les også: Oppskrift på riskrem med jordbærsaus

Sannsynligvis vet de fleste av oss allerede hva vi skal spise på bestemte dager i løpet av julehøytiden, mens andre fortsatt er åpne for forslag.

Stadig flere ber om tips til billigere julemat – kanskje spesielt i år, der tøffere økonomiske tider påvirker lommaboka til folk flest. 

Enten du foretrekker ribbe, pinnekjøtt, lutefisk eller juletorsk, kan First Price hjelpe deg med å gjøre julen enda billigere.

Slik finner du den billigste julematen

For å finne ut av hva som er det billigste alternativet i butikkhylla foran deg, er det kiloprisen du skal ta utgangspunkt i. Det gjør det enklere å sammenligne tilsvarende produkter når disse selges i forskjellige størrelser på pakningen.

For å gjøre det enda enklere, kan du også se etter First Price-alternativene. Våre produkter skal alltid være det billigste alternativet i den aktuelle butikken.

Les også: Hvorfor er First Price billig? Her får du svaret

Billig pinnekjøtt og vossakorv fra First PriceBillig pinnekjøtt med vossakorv

Pinnekjøtt har den høyeste kiloprisen blant julematen, men med First Price røkt eller urøkt pinnekjøtt får du godt pinnekjøtt til laveste pris i Norgesgruppens butikker. 

First Price pinnekjøtt har også flere ganger tidligere gjort det svært godt i ulike julemat-tester, noe som viser at pris og kvalitet ikke trenger å være motsetninger av hverandre.

Det viktigste du skal se etter når du skal velge pinnkjøtt i butikken, er om kjøttet i pakken har god marmorering. Det er fettet som gir mest smak og saftig kjøtt. 

Pinnekjøtt serveres ofte med vossakorv, mandelpoteter og kålrabistabbe. Du kan beregne 400 gram pinnekjøtt (før utvanning) og 100 gram vossakorv per person.

Billig juleribbe med tilbehør fra First Price

Juleribbe med tilbehør

Svineribbe med medisterkaker er den mest populære middagen på julaften, men de fleste av oss spiser det flere ganger i løpet av desember.

Sosisser eller julepølse er også et vanlig tilbehør, som regel sammen med mandelpoteter, tyttebær, surkål eller rødkål.

Med juleribbe serveres det som regler flere typer kjøtt, så du kan beregne rundt 350 gram ribbe per person og for eksempel 100 gram sosisser eller medisterkaker.

Billig juletorsk med First Price

Juletorsk med tilbehør

Det er ikke så mange igjen av dem som spiser torsk på julaften, men ellers i julen er det likevel mange som foretrekker fisk på tallerken.

Det vanligste tilbehøret til juletorsk er mandelpoteter, gulrøtter og sandefjordsmør, men ertepuré er også et populært alternativ.

Du kan beregne rundt 200 gram torsk per gjest. 

Les også: Hvem produserer First Price-produktene? 

Billig lutefisk til jul med First Price

Lutefisk med tilbehør

Lutefisk er også en aldrende tradisjon, men fortsatt populær i førjulstiden og romjulen.

Sammen med lutefisken serverer vi oftest lutefiskbacon, mandelpoteter, ertepuré og hjemmelaget sennepssaus.

Du kan beregne 500 gram lutefisk per person.

Relaterte artikler