Slik lager du julefavoritten: Delfiakake med salte kjeks

Glem Per-kjeks! Denne oppskriften på delfiakake med salte kjeks er vår nye favoritt. Du kan også lage den uten delfiafett (men da må du kanskje kalle kaken noe annet).

Da den ellers så anonyme Per-kjeksen forsvant fra butikkhyllene i 2020, trodde mange at det ville bety slutten for den ikoniske delfiakaken.

Heldigvis er gode råd aldri dyre hos First Price, og med nyheten First Price Salte kjeks kan du fortsatt lage julens populære konfektkake – kanskje enda bedre enn før?

Oppskrift på delfiakake med salte kjeks

Delfiakake og en pakke First Price Salte kjeks

Du trenger:

  • 250 g First Price Melkesjokolade
  • 250 g delfiafett 
  • 4 ss sterk kaffe (utblandet First Price Instant kaffe)
  • 2 stk First Price frittgående egg
  • 3 ss sukker
  • 20-30 stk First Price salte kjeks 
  • 150-200 g marsipan i tynne skiver
  • 70 g First Price Nøttemiks
  • 100 g gelétopper eller seigmenn (til pynt)

Slik gjør du:

  1. Gjør klart en bakepapirkledd brødform eller kakeform, ca. 1,5 liter. 
  2. Lag en liten kopp sterk kaffe med kokende vann og First Price Instant kaffe. Avkjøl.
  3. Bryt melkesjokoladen i mindre biter og smelt den sammen med kokosfettet i en kjele på lav varme. Rør jevnlig for å unngå at det svir seg.
  4. Sett kjelen til side når sjokoladen og kokosfettet er helt smeltet. Avkjøl sjokoladeblandingen og rør deretter inn 4 ss med avkjølt kaffe.
  5. Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis i en stor bolle.
  6. Hell den avkjølte sjokoladeblandingen sakte i eggedosisen mens du rører forsiktig.
  7. Hell et lag med sjokoladeblanding i bunnen av brødformen. Legg deretter et lag med salte kjeks og fortsett med sjokoladeblanding over kjeksen.
  8. Legg på skiver av marsipan, eventuelt flere kjeks og nøtteblanding.
    Gjenta annethvert lag med kjeks og marsipan til formen er full. Sørg for å avslutte med et lag sjokoladeblanding på toppen.
  9. Pynt toppen med gelétopper eller grovhakkede seigmenn etter ønske. Du kan også drysse over nøtteblanding som pynt. 
  10. La Delfiakaken stå i kjøleskapet i minst 4-6 timer, gjerne over natten.
  11. Skjær Delfiakaken i tynne skiver, server og nyt! Oppbevar restene kjølig.

Delfiakake uten delfiafett?

Det er fullt mulig å lage delfiakake uten å bruke delfiafett. Delfiafett er egentlig kokosfett, men det er også mulig å bruke kaldpresset kokosolje. For en ekstra mektig og smakfull kake kan du også bytte ut delfiafettet med smør.

Hvor lenge holder delfiakake seg?

Delfiakake har god holdbarhet, så lenge du oppbevarer den i kjøleskapet. Den kan også fryses. I kjøleskapet holder den seg god i minst 1-2 uker, så én kake holder seg gjennom hele julen. Hvis du klarer å holde deg unna, da. 

Delfiakake med salte kjeks

Relaterte artikler