Test av julemat: Billig er nesten best!

I år har du ekstra god grunn til å slippe billigere unna med julemiddagene: Både pinnekjøtt, ribbe og lutefisk fra First Price får gode omtaler og terningkast i smakstester.

Vi får det første tegnet på at vi nærmer oss jul når avisene publiserer sine årlige smakstester av julematen. 

Som med alt annet kjøtt som produseres, er hver pakke med pinnekjøtt, lutefisk eller ribbe unik. Man kan noen ganger oppleve å være mindre heldig med stykningsdelene i en pakke, men i utgangspunktet tilstreber alle produsenter seg å tilby gode produkter av jevn kvalitet.

Det gjelder naturligvis også First Price, og vi blir derfor ekstra stolte når både Dagbladet og Nettavisen trekker frem både ribbe, pinnekjøtt og lutefisk fra First Price som gode kjøp denne julen!

Spesielt denne julen har mange norske husholdninger behov for å spare inn på matkostnadene, og da er det godt å vite at det trenger ikke gå på bekostning av verken smak eller kvalitet når du velger billig julemat.

Dette skriver avisene om First Price i sine smakstester:

Test av First Price lutefisk av torsk

FP lutefisk_750x450.jpg

Terningkast: 5

Kommentar: Fin og ikke geleaktig buk. Fint å se kjøttfulle fiskebiter med flott konsistens. Knallbra lutefisk! Mild og god, ser slett ikke verst ut. 

Kjøkkensjef Jørn Lie ved Gamle Raadhus restaurant i Oslo forteller til Dagbladet at han alltid har anbefalt folk å kjøpe fersk lutefisk fra kjøledisken.

– Med årets test av lutefisk kan jeg kanskje begynne å anbefale ferdigpakket. Nivået har blitt skikkelig bra, jeg er imponert!
 
 
 

Test av First Price ribbe

FP julebord_750x450.jpg

Karakter: 7 av 10 

Kommentar: Delt tredjeplass (av totalt 13) til First Price krydret tynnribbe. Testpanelet til Nettavisen mener kjøttet er velbalansert med tanke på kombinasjonen av fett og kjøtt. God smak, litt ujevnt fordelt sprøhet på svoren. Men ikke verst med tanke på prisen!

Ifølge Nettavisen var First Price krydret svineribbe tett på testens klare vinner.

 

 

Test av First Price pinnekjøtt

First Price_julemiddag_pinnekjøtt_750x450.jpg

Terningkast: 5

Kommentar: Ulik størrelse på bitene, men skinnet bedrar! Dette smaker veldig mye lam, og mindre av det spekede, “pinnekjøttaktige” som Dagbladets testpanel forventet. Veldig godt forhold mellom fett og kjøtt, upåklagelig tekstur. Kanskje litt i overkant salt, men alt i alt skikkelig fint. 

Tredjeplass av totalt ni testede pinnekjøtt, og best av de billigste produktene.

 

Relaterte artikler