Seks populære oppskrifter til julelunsj
Til julelunsjen er det lurt å velge oppskrifter som ikke er altfor tidkrevende å lage, vi vil jo aller helst ha tid til å kose oss! Her er seks billige og populære tips fra First Price.

Å invitere familie eller venner til julelunsj er en hyggelig tradisjon, og det trenger verken være stressende eller dyrt. Vi har samlet sammen tre enkle oppskrifter og serveringstips til smørbrød du kan servere – for ikke å glemme oppskrift på tre populære juledesserter.
For å unngå julestress er det alltid en god idé å forberede det som kan lages dagen i forveien, som for eksempel rødbetesalaten og dessertene. Server smørbrødene ferdigsmurt på fat, slik at gjestene kan forsyne seg selv.
Tips! Lag gjerne litt ekstra, av en eller annen grunn ser vi ut til å ha plass til mer mat i magen den siste uken i desember. Det som eventuelt blir til overs gir deg til gjengjeld en enda mindre stressende restelunsj dagen etter.
Tre populære julelunsj-oppskrifter
Med Sandwichbaguetter fra First Price har du et perfekt utgangspunkt for en billig og god julelunsj. Vi har satt sammen forslag til tre populære julelunsj-pålegg som garantert faller i smak hos gjestene:
1. Røkelaks og dekadent eggerøre

4 porsjoner
Dette trenger du:
- First Price sandwichbaguetter
- First Price røkelaks
- 4-5 First Price egg
- 1,5 ss smør
- 2 ts Crème fraîche
- Salt og pepper
- Frisk dill eller gressløk (valgfritt)
Slik gjør du:
- Stek sandwichbaguetter etter anvisningen på pakken. La de kjøle seg ned på en rist.
- Pisk eggene lett sammen i en bolle.
- Varm opp en stekepanne eller medium kjele på middels varme.
- Ha i smøret og la det smelte før du heller i eggeblandingen. Det er viktig at eggerøren varmes sakte opp, bruk en slikkepott til å snu forsiktig på eggerøren underveis, så ikke den brenner seg.
- Ta stekepannen av platen før eggerøren har stivnet helt. Fortsett å røre forsiktig med slikkepotten mens du smaker til med salt, pepper og gressløk. Helt til slutt vender du inn Crème fraîche.
- Fordel eggerøren på brødskivene, topp med røkelaks og friske urter.
2. Hjemmelaget rødbetesalat og sylte

Dette trenger du:
- First Price sandwichbaguetter
- First Price sylte
- First Price rødbeter
- First Price majones
- Øvrige ingredienser til rødbetesalat (se oppskrift)
Slik gjør du:
- Lag hjemmelaget rødbetesalat ved å følge denne oppskriften fra Matprat. Du kan også “jukse” ved å kjøpe ferdiglaget salat og blande inn et halvt eple og 2 ss fløte for å gi den et mer hjemmelaget preg.
- Stek baguettene etter anvisningen på pakken og avkjøl på rist.
- Skjær opp sylte i tynne skiver. Del baguettene i to og legg en god porsjon rødbetesalat på hver halvdel. Putt sylte på toppen og avslutt med en liten stilk timian til pynt.
3. Leverpostei med eple og svisker

Dette trenger du:
- First Price sandwichbaguetter
- First Price leverpostei
- 1 rødt eple
- First Price svisker (4-5 stk)
Slik gjør du:
- Stek baguettene etter anvisningen på pakken og avkjøl på rist.
- Skjær eplet i tynne skiver og sviskene i biter.
- Del baguettene i to og smør på et godt lag med leverpostei. Topp med epleskiver og sviskebiter.
- Tips: Drypp litt sitron på epleskivene dersom du smører maten noen timer før gjestene kommer, så holder de seg pene lenger.
Dessert-tips til julelunsj
Ingen julelunsj uten en søt avslutning! Her er tre enkle desserter som garantert blir en suksess blant gjestene:
1. Julesandwich – barnas favoritt

Dette trenger du:
- First Price sjokoladecookies (2 per person)
- First Price vaniljeis
- Valgfritt: revet sjokolade eller nøtter til pynt
Slik gjør du:
- Ta isen ut av fryseren 5-10 minutter før servering så den blir myk nok til å jobbe med. Legg en god skje vaniljeis mellom to cookies og press forsiktig sammen.
- Tips! Rull gjerne kanten i revet sjokolade, hakkede nøtter eller kakestrøssel for en ekstra kul effekt.
- Denne desserten serveres med en gang.
2. Delfiakake – de voksnes favoritt

Glem Per-kjeks! Denne oppskriften på delfiakake med salte kjeks er vår nye favoritt.
Se oppskrift: Delfiakake med salte kjeks
3. Riskrem med rød saus – alltid best dagen derpå

Hva er vel jul uten riskrem? Mange synes denne populære julaften-desserten nytes best dagen derpå (eller en annen dag i romjulen), når man ikke allerede har en halv kilo ribbe og medisterkake i magen. Server den gjerne med en mandel gjemt i skålen, finneren er vinneren!



