9 tips til et billig og bra bursdagsselskap

Med First Price trenger ikke en barnebursdag eller andre sosiale sammenkomster koste skjorta. Sjekk disse tipsene til hvordan du gjør festen både billig og bra!

Det viktigste elementet ved enhver feiring, er det sosiale. Dermed er det heller ingen grunn til at kostbare temabursdager trenger å være «standarden». Så lenge det er tid til gaver, lek og moro, er de aller fleste barn fornøyde.

Det finnes mange gode tips på nettet til hvordan arrangere en billig barnebursdag. Her har vi samlet ni enkle tips til deg som gjør at dere kan ha det festlig selv på et lavt budsjett:

Se også: Disse First Price-produktene er kåret til «best i test»

Barnebursdag på budsjett

1. Dropp invitasjonene

Det kan være stas med en fysisk invitasjon, men ofte må du kjøpe flere pakker ferdigtrykte invitasjoner for å ha nok til alle, og de ender ofte med å bli liggende igjen nederst i sekken. Er dere kreative koster det ingenting å tegne og skrive invitasjonene selv, men vil du være sikker på at alle foreldre har fått med seg bursdagsfesten, er det beste å sende en sms eller invitasjon via sosiale medier.

2. Se etter det billigste alternativet

Slik lager du en billig bursdagsfest med First Price pizza, pølser, snacks og drikke.

Å sjekke prisene når du handler, er kanskje det aller enkleste du gjør. First Price gir deg hverdagsprodukter til lavest mulig pris. Det er mulig ved å spare inn på kostnader til blant annet produktdesign og markedsføring – noe som betyr at vi kan selge produkter av like god kvalitet til en lavere pris.

Produktblokker med First Price pølser, lomper, ketchup og husholdningssaft (+ evnt pizza hvis det blir plass på én linje)

3. Hold festen hjemme

Å arrangere bursdagen hjemme er billigere enn å invitere klassen på lekeland eller lignende alternativer. Har du ikke plass inne, går det kanskje an å være ute i hagen eller en nærliggende park i stedet? Også vinterbursdager kan holdes utendørs – tilpass bursdagsaktivitetene etter været!

4. Lag ditt eget bursdagsservise

Hva med å la barna for én gangs skyld tegne på duken? Dekk hele bursdagsbordet med en hvit papirduk og spre fargeblyanter utover bordet slik at barna selv kan dekorere sin plass. Dere kan gjøre det samme med ensfargede pappkrus, slik at barna har kontroll på sin egen kopp gjennom hele bursdagen. Med masse flotte farger og barnetegninger på bordduken, gjør det ingenting om du bare dekker på med helt vanlige tallerkener.

5. Det koster ingenting å leke

Klarer du å fiske opp et eple fra en bolle med vann, uten å bruke hendene? Det trenger ikke koste mye å ha det moro.

Det å ha det moro med vennene sine er en stor del av bursdagsfeiringen, og med 1-2 enkle selskapsleker opp i ermet klarer du fint å lage en morsom feiring hjemme i stua eller hagen.

Stolleken, limbo, skattejakt, rebusløp, flasketuten peker på, pakkeleken og ballongleken er bare noen av selskapslekene som alltid er populære (nesten uansett alder!).

6. Dropp godteposene

Tror du noen av de andre foreldrene blir skuffet hvis barna ikke får med seg en pose med søte saker hjem, rett før leggetid? Sannsynligvis ikke. Godteribudsjettet kan kuttes kraftig ved enten å droppe det helt, eller gi alle barna en hyggelig overraskelse med at bordkortet også er en kjærlighet på pinne (knyt en lapp med barnets navn fast i pinnen)

7. Alternativ bursdagsdessert

First Price har både muffinsformer, is og snacks til deg som ønsker et billigere alternativ til en stor kake.

Bursdagskaken er ikke nødt til å være en bursdagskake. Hva om du i stedet serverer bursdagsgelé, bursdags-is eller bursdagsmuffins? Jo yngre barna er, desto mindre kake pleier de å spise opp – da er kanskje en First Price-is et godt alternativ i stedet?

Produktblokker med all First Price-is

8. Det sunnere alternativet: Hjemmelaget smoothie!

Hvis det ikke er altfor mange rundt bordet, er hjemmelaget smoothie et supergodt og ikke minst sunnere alternativ til sukkerholdig drikke. First Price eplejuice passer utmerket til smoothie! Du finner frosne jordbær og blåbær fra First Price i frysedisken, kombinert med First Price bananer har du en søt og god smoothie på 1-2-3. Eller hva med å bruke de samme bærene til å lage hjemmelaget is?

9. «Har dere mer potetgull?»

For større barn (og voksne) er det ikke et like stort aktiveringsbehov, men kanskje behov for et litt større snacksbudsjett? Da passer det jo bra å minne om at First Price også har et godt utvalg potetgull, kjeks og drikke å velge mellom til lavest mulig pris.

God feiring!