Før toastjernets store utbredelse i Norge, ble det stekt mange ostesmørbrød i norske vaffeljern. Men hvorfor putte brød i vaffeljernet, når vi heller bare kan putte pålegg mellom to vafler og få det beste fra to verdener?
Les også: Tips til matpakker uten brød
Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan putte i en vaffeltoast, prøv deg gjerne frem med både søtt, salt og sunt. Dette er noen populære ingredienser:
- Avokado
- Salami
- Sennep
- Spinat
- Pesto
- Brie
- Sjokoladepålegg
Les også: Tips til billige pålegg til knekkebrød eller brød
Nyhet: First Price vaffelmiks
Fra februar 2024 kan du finne familiepakning med First Price vaffelmiks i butikkene. Alt du trenger i tillegg er vann og smør, så har du vaffelrøre til 16 vaffelplater klar til steking på bare 10 minutter.
Vi er veldig glade i den klassiske vaffeltoasten med ost og skinke, kanskje det også blir din nye favoritt til lunsj, i matpakka eller som kveldsmat?
Vaffeltoast med ost og skinke
Tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
Du trenger:
- 1 pk First Price vaffelmiks familiepakning
- 10 dl vann
- 2 dl smeltet smør
- Evnt. smør til pensling av vaffeljern
Topping:
- First Price rødløk, i ringer
- First Price cherrytomat, i skiver
- Ruccula
- First Price skivet ost
- First Price kokt skinke
Slik gjør du:
- Tilbered vafler etter anvisning på pakningen. Du trenger to vafler til én toast.
- Skjær rødløk i ringer og cherrytomat i skiver. Sett til side.
- Topp en nystekt vaffel med frisk ruccola, osteskiver, skinke, rødløk og tomat.
- Legg en annen nystekt vaffel oppå og stek videre i vaffeljernet til osten har smeltet.
Hvis du ikke steker opp hele røren, kan du oppbevare resten i kjøleskapet og steke neste dag. Du kan også steke opp resten av vaflene og oppbevare disse i en brødpose eller boks på kjøkkenbenken i 2-3 dager.