Billig lunsjtips: Vaffeltoast med ost og skinke

Har du fått med deg at vaffeltoasten allerede har blitt en moderne klassiker? Vi har tipsene til hvordan du lager denne kjapt, enkelt og ikke minst billig.

Før toastjernets store utbredelse i Norge, ble det stekt mange ostesmørbrød i norske vaffeljern. Men hvorfor putte brød i vaffeljernet, når vi heller bare kan putte pålegg mellom to vafler og få det beste fra to verdener? 

Les også: Tips til matpakker uten brød

Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva du kan putte i en vaffeltoast, prøv deg gjerne frem med både søtt, salt og sunt. Dette er noen populære ingredienser:

  • Avokado
  • Salami
  • Sennep
  • Spinat
  • Pesto
  • Brie
  • Sjokoladepålegg

Les også: Tips til billige pålegg til knekkebrød eller brød

Nyhet: First Price vaffelmiks

Fra februar 2024 kan du finne familiepakning med First Price vaffelmiks i butikkene. Alt du trenger i tillegg er vann og smør, så har du vaffelrøre til 16 vaffelplater klar til steking på bare 10 minutter.

Vi er veldig glade i den klassiske vaffeltoasten med ost og skinke, kanskje det også blir din nye favoritt til lunsj, i matpakka eller som kveldsmat?

Vaffeltoast med ost og skinke ligger på en tallerken med First Price vaffelmiks ved siden av

Vaffeltoast med ost og skinke

Tid: 25 minutter
Porsjoner: 4

Du trenger:

  • 1 pk First Price vaffelmiks familiepakning
  • 10 dl vann 
  • 2 dl smeltet smør
  • Evnt. smør til pensling av vaffeljern

Topping:

  • First Price rødløk, i ringer
  • First Price cherrytomat, i skiver
  • Ruccula
  • First Price skivet ost
  • First Price kokt skinke

Slik gjør du:

  1. Tilbered vafler etter anvisning på pakningen. Du trenger to vafler til én toast.
  2. Skjær rødløk i ringer og cherrytomat i skiver. Sett til side. 
  3. Topp en nystekt vaffel med frisk ruccola, osteskiver, skinke, rødløk og tomat.
  4. Legg en annen nystekt vaffel oppå og stek videre i vaffeljernet til osten har smeltet.

Hvis du ikke steker opp hele røren, kan du oppbevare resten i kjøleskapet og steke neste dag. Du kan også steke opp resten av vaflene og oppbevare disse i en brødpose eller boks på kjøkkenbenken i 2-3 dager. 

Relaterte artikler