Slik lager du riskrem med jordbærsaus

Uansett hvilken julemiddag du foretrekker, synes mange å være enige om at riskrem med rød saus er den beste juledesserten. Den er i alle fall enkel å lage!

Alt du trenger er risgrøt og kremfløte, samt rød saft til sausen. Har du ikke tid eller lyst til å lage risgrøten fra bunnen av, fungerer det like bra å kjøpe ferdiglaget.

Med First Price risgrøt er det nok til en ekstra stor porsjon å sette ut til nissen, også!

Oppskrift på riskrem 

4 porsjoner

Du trenger:

  • 500 gram risgrøt
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

  1. Ha vaniljesukker i kremfløten
  2. Pisk fløten til myk krem (ikke pisk for lenge).
  3. Bland forsiktig inn grøten frem til riskremen får ønsket konsistens.

Riskrem med First Price risgrøt og rød saftOppskrift på enkel rød saus

Du trenger:

  • 4 dl rød husholdningssaft
  • 3 dl vann
  • 1 ss potetmel

Slik gjør du:

  1. Kok opp rød saft, vann og potetmel under omrøring.
  2. Når sausen har tyknet, setter du den til avkjøling. Den skal være kald ved servering.

Riskrem med jordbærsaus

Jordbærsaus til riskrem

Du trenger: 

  • 200 gram frosne jordbær
  • 100 gram sukker
  • 35 ml vann
  • Limesaft

Slik gjør du:

  1. Ha jordbær, sukker og vann i en kjele og kok opp.
  2. La det småkoke på svak varme frem til sukkeret har løst seg opp.
  3. Bruk en stavmikser eller food processor til å mose jordbærene og jevne ut sausen. 
  4. Smak til med saft fra en presset lime.
  5. Avkjøles i kjøleskap frem til servering. 

Trenger du tips til billig julemiddag? Her kan du lese mer om billig pinnekjøtt, juleribbe, lutefisk og torsk – og alt du trenger av tilbehør til julens middager.

Relaterte artikler