First Price finalist i intensjonsavtalens utmerkelser 2022

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol offentliggjorde finalistene 12. desember 2022. Intensjonsavtalen er et samarbeid mellom myndighetene og bransjen, og har som mål å øke andelen av befolkningen som har et balansert kosthold i tråd med myndighetenes kostråd.

Helse- og omsorgsdepartementet har opprettet to utmerkelser for godt arbeid i intensjonsavtalen.

Nominasjon til intensjonsavtalens utmerkelser 2022 var åpen fra 30. september til 15. november. 
Les mer på Helsedirektoratet.no

First Price – ernæringsmessig gode valg til en lavere pris

First Price er et lavprismerke med over 200 mat- og drikkevarer. First Price-sortimentet består i dag av produkter som ikke bare er billigere alternativer for kundene, men som også holder et ernæringsmessig høyt nivå. Årsaken er arbeidet som er gjort de siste årene.

Et av målene våre er at det skal være enklere for kundene å ta sunne valg til en lavere pris. Det vil si at de som har mindre penger å rutte med også skal ha mulighet til å spise sunt. First Price har dermed en viktig rolle med å redusere sosiale forskjeller i kosthold.

Vi har i lengre tid jobbet for at First Price skal ha hverdagsprodukter som er i tråd med Helsedirektoratets kostholdsråd. Det er blant annet jobbet systematisk med å redusere sukker og salt i sortimentet, samt øke andelen nøkkelhullsmerkede produkter.

For å få til dette har vi blant annet utarbeidet en kvalitetsstandard for merket. 
First Price har siden intensjonsavtalen ble signert i 2016 blitt enda sunnere. Dette er et kontinuerlig arbeid og vi er ikke i mål, men på god vei.

Her ser du eksempler på tiltak som er gjort First price.no

Relaterte artikler