Italiensk gryterett a la bolognese

Med denne basisoppskriften kan du lage fem ulike gyteretter! Gryterett med kjøttdeig er en billig løsning, vi har laget en variant av en italiensk gryterett med bolognese.

Gir 4-6 porsjoner

Dette trenger du:

Ingredienser til basisoppskrift

  • 1 stk stor løk (ca. 150g), hakket
  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk First Price gulrøtter (ca. 200g), i terninger
  • 3-4 stk First Price poteter (ca. 400g), i terninger
  • 1 stk First Price paprika (rød eller gul), i biter
  • 1 boks First Price hakkede tomater (400g)
  • 3 dl vann
  • 2 ss olje til steking
  • Salt og pepper etter smak

Ingredienser til italiensk gryte

  • 400g First Price kjøttdeig
  • 300g First Price fusilli
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 100g First Price revet ost til servering

Slik gjør du:

  1. Skrell og del alle grønnsaker i jevne biter (ca. 1,5 cm).
  2. Varm olje i en stor gryte på middels/høy varme.
  3. Stek løk og hvitløk til løken er blank og myk. Ta løken ut av gyten og sett til side mens du steker kjøttdeigen i den samme gryta.
  4. Rør deretter inn tomatpuré og den stekte løken, la frese i 1 minutt.
  5. Tilsett hakkede tomater og vann sammen med gulrøtter og poteter, oregano og basilikum.
  6. Kok opp, reduser varmen og la småkoke under lokk i 15 minutter.
  7. Tilsett paprika og pasta, kok videre i 5-10 minutter til pastaen er kokt og grønnsaker er møre.
  8. Smak til med salt og pepper.
  9. Topp med revet ost eller parmesan ved servering.

Les også

Oppskrift på italiensk gryterett | First Price