Billig middag
Italiensk gryterett a la bolognese
Med denne basisoppskriften kan du lage fem ulike gyteretter! Gryterett med kjøttdeig er en billig løsning, vi har laget en variant av en italiensk gryterett med bolognese.

Gir 4-6 porsjoner
Dette trenger du:
Ingredienser til basisoppskrift
- 1 stk stor løk (ca. 150g), hakket
- 2-3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 stk First Price gulrøtter (ca. 200g), i terninger
- 3-4 stk First Price poteter (ca. 400g), i terninger
- 1 stk First Price paprika (rød eller gul), i biter
- 1 boks First Price hakkede tomater (400g)
- 3 dl vann
- 2 ss olje til steking
- Salt og pepper etter smak
Ingredienser til italiensk gryte
- 400g First Price kjøttdeig
- 300g First Price fusilli
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts tørket basilikum
- 100g First Price revet ost til servering
Slik gjør du:
- Skrell og del alle grønnsaker i jevne biter (ca. 1,5 cm).
- Varm olje i en stor gryte på middels/høy varme.
- Stek løk og hvitløk til løken er blank og myk. Ta løken ut av gyten og sett til side mens du steker kjøttdeigen i den samme gryta.
- Rør deretter inn tomatpuré og den stekte løken, la frese i 1 minutt.
- Tilsett hakkede tomater og vann sammen med gulrøtter og poteter, oregano og basilikum.
- Kok opp, reduser varmen og la småkoke under lokk i 15 minutter.
- Tilsett paprika og pasta, kok videre i 5-10 minutter til pastaen er kokt og grønnsaker er møre.
- Smak til med salt og pepper.
- Topp med revet ost eller parmesan ved servering.



