Meksikansk gryterett

Med denne basisoppskriften kan du lage fem ulike gyteretter! Meksikansk gryterett er enkelt og billig og lage, og hvem liker vel ikke smaken av taco på en onsdag?

Gir 4-6 porsjoner

Dette trenger du:

Ingredienser til basisoppskrift

  • 1 stk stor løk (ca. 150g), hakket
  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk First Price gulrøtter (ca. 200g), i terninger
  • 3-4 stk First Price poteter (ca. 400g), i terninger
  • 1 stk First Price paprika (rød eller gul), i biter
  • 1 boks First Price hakkede tomater (400g)
  • 3 dl vann
  • 2 ss olje til steking

Ingredienser til meksikansk gryte

  • 500g First Price kjøttdeig
  • 1 boks First Price kidneybønner (400g), skyllet
  • 1 boks mais (200g), avrent
  • 1 pose First Price tacokrydder
  • First Price tortillachips til servering
  • Eventuelt: Rømme og revet ost til topping

Slik gjør du:

  1. Skrell og del alle grønnsaker i jevne biter (ca. 1,5 cm)
  2. Varm olje i stor gryte eller stekepanne på middels/høy varme
  3. Stek løk og hvitløk til løken er blank og myk, ta den ut og sett den til side.
  4. Stek kjøttdeigen. På slutten av steketiden blander du inn posen med tacokrydder.
  5. Tilsett vann sammen med løk, hakkede tomater, gulrøtter og poteter.
  6. Kok opp, reduser varmen og la småkoke under lokk i 15 minutter
  7. Tilsett bønner og mais, la småkoke i 10 minutter til.
  8. Ved servering: Topp med knuste tortillachips, rømme og ost.

Les også

Meksikansk gryte | First Price