Enkel gryterett med pølse

Med denne basisoppskriften kan du lage fem ulike gyteretter! Pølsegryte er en barnevennlig favoritt som alltid funker, men også et supert utgangspunkt for å bruke opp rester du har stående i kjøleskapet.

Gir 4-6 porsjoner

Dette trenger du:

Ingredienser til basisoppskrift

  • 1 stk stor løk (ca. 150g), hakket
  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk First Price gulrøtter (ca. 200g), i terninger
  • 3-4 stk First Price poteter (ca. 400g), i terninger
  • 1 stk First Price paprika (rød eller gul), i biter
  • 1 boks First Price hakkede tomater (400g)
  • 3 dl vann
  • 2 ss olje til steking

Ingredienser til pølsegryte

  • 500g First Price grillpølser, i skiver (2 cm tykke)
  • 1 boks First Price kidneybønner (400g)
  • 2 ss sennep (grov eller vanlig)
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ss eddik
  • Eventuelt: 100g First Price bacon i biter for ekstra smak

Slik gjør du:

  1. Skrell og del alle grønnsaker og pølser i jevne biter (ca. 2 cm)
  2. Varm olje i en stor gryte på middels/høy varme
  3. Hvis du skal bruke bacon, starter du med å steke den sprø før du tar den ut av gryta og setter til side. Stek deretter løk og hvitløk til løken er blank og myk.
  4. Brun pølsebitene godt på alle sider før du tilsetter hakkede tomater, vann, sennep, eddik og paprikapulver.
  5. Ha gulrøtter og poteter i gryta sammen med resten.
  6. Kok opp, reduser varmen og la småkoke under lokk i 15 minutter
  7. Tilsett kidneybønner og la gryta småkoke i 10 minutter til.
  8. Smak til med salt og pepper
  9. Topp med sprøstekt bacon før servering.

Les også

Pølsegryte med grønnsaker | First Price