Billig middag
Enkel gryterett med pølse
Med denne basisoppskriften kan du lage fem ulike gyteretter! Pølsegryte er en barnevennlig favoritt som alltid funker, men også et supert utgangspunkt for å bruke opp rester du har stående i kjøleskapet.

Gir 4-6 porsjoner
Dette trenger du:
Ingredienser til basisoppskrift
- 1 stk stor løk (ca. 150g), hakket
- 2-3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 stk First Price gulrøtter (ca. 200g), i terninger
- 3-4 stk First Price poteter (ca. 400g), i terninger
- 1 stk First Price paprika (rød eller gul), i biter
- 1 boks First Price hakkede tomater (400g)
- 3 dl vann
- 2 ss olje til steking
Ingredienser til pølsegryte
- 500g First Price grillpølser, i skiver (2 cm tykke)
- 1 boks First Price kidneybønner (400g)
- 2 ss sennep (grov eller vanlig)
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1 ss eddik
- Eventuelt: 100g First Price bacon i biter for ekstra smak
Slik gjør du:
- Skrell og del alle grønnsaker og pølser i jevne biter (ca. 2 cm)
- Varm olje i en stor gryte på middels/høy varme
- Hvis du skal bruke bacon, starter du med å steke den sprø før du tar den ut av gryta og setter til side. Stek deretter løk og hvitløk til løken er blank og myk.
- Brun pølsebitene godt på alle sider før du tilsetter hakkede tomater, vann, sennep, eddik og paprikapulver.
- Ha gulrøtter og poteter i gryta sammen med resten.
- Kok opp, reduser varmen og la småkoke under lokk i 15 minutter
- Tilsett kidneybønner og la gryta småkoke i 10 minutter til.
- Smak til med salt og pepper
- Topp med sprøstekt bacon før servering.



