Billig middag
Kremet kyllinggryte
Med denne basisoppskriften kan du lage fem ulike gyteretter! Gryterett med kylling er alltid populært, og dette er en kremet kyllinggryte som alle i familien kan like.

Gir 4-6 porsjoner
Dette trenger du:
Ingredienser til basisoppskrift
- 1 stk stor løk (ca. 150g), hakket
- 2-3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 stk First Price gulrøtter (ca. 200g), i terninger
- 3-4 stk First Price poteter (ca. 400g), i terninger
- 1 stk First Price paprika (rød eller gul), i biter
- 1 boks First Price hakkede tomater (400g)
- 3 dl buljong
- 2 ss olje til steking
Ingredienser til kyllinggryte
- 500g First Price kyllingfilet, i biter
- 2 dl matfløte
- 1/2 terning kyllingbuljong
- 1 ts timian
- 1 ts paprikapulver
- 100g frossen spinat (valgfritt)
- Skrell og del alle grønnsaker og kyllingfiletene i jevne biter (ca. 2 cm)
- Varm olje i stor gryte eller stekepanne på middels/høy varme
- Stek kyllingbitene gylne (3-4 min), ta ut og sett til side.
- Stek løk og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett hakkede tomater og den halve buljongterningen sammen med 3 dl vann.
- Ha i gulrøtter og poteter sammen med krydderet.
- Kok opp, reduser varmen og la småkoke under lokk i 10 minutter
- Legg kyllingen tilbake i gryten sammen med eventuell spinat når det gjenstår 10 minutter av koketiden.
- Fem minutter før gryten er ferdig, tilsetter du fløten. La det trekke, ikke koke!
- Smak til med salt og pepper før servering.
Tips! Server gjerne med kokt ris og First Price kuvertbrød ved siden av.



