Kremet kyllinggryte

Med denne basisoppskriften kan du lage fem ulike gyteretter! Gryterett med kylling er alltid populært, og dette er en kremet kyllinggryte som alle i familien kan like.

Gir 4-6 porsjoner

Dette trenger du:

Ingredienser til basisoppskrift

  • 1 stk stor løk (ca. 150g), hakket
  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk First Price gulrøtter (ca. 200g), i terninger
  • 3-4 stk First Price poteter (ca. 400g), i terninger
  • 1 stk First Price paprika (rød eller gul), i biter
  • 1 boks First Price hakkede tomater (400g)
  • 3 dl buljong
  • 2 ss olje til steking

Ingredienser til kyllinggryte

  • 500g First Price kyllingfilet, i biter
  • 2 dl matfløte
  • 1/2 terning kyllingbuljong
  • 1 ts timian
  • 1 ts paprikapulver
  • 100g frossen spinat (valgfritt)
  1. Skrell og del alle grønnsaker og kyllingfiletene i jevne biter (ca. 2 cm)
  2. Varm olje i stor gryte eller stekepanne på middels/høy varme
  3. Stek kyllingbitene gylne (3-4 min), ta ut og sett til side.
  4. Stek løk og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett hakkede tomater og den halve buljongterningen sammen med 3 dl vann.
  5. Ha i gulrøtter og poteter sammen med krydderet.
  6. Kok opp, reduser varmen og la småkoke under lokk i 10 minutter
  7. Legg kyllingen tilbake i gryten sammen med eventuell spinat når det gjenstår 10 minutter av koketiden.
  8. Fem minutter før gryten er ferdig, tilsetter du fløten. La det trekke, ikke koke!
  9. Smak til med salt og pepper før servering.

Tips! Server gjerne med kokt ris og First Price kuvertbrød ved siden av.

Les også

Kremet kyllinggryte | First Price