Vegetarisk bønnegryte

Med denne basisoppskriften kan du lage fem ulike gyteretter! Her er en variant som gir deg en proteinrik og mettende vegetargryte uten kjøtt.

Gir 4-6 porsjoner

Dette trenger du:

Ingredienser til basisoppskrift

  • 1 stk stor løk (ca. 150g), hakket
  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 stk First Price gulrøtter (ca. 200g), i terninger
  • 3-4 stk First Price poteter (ca. 400g), i terninger
  • 1 stk First Price paprika (rød eller gul), i biter
  • 1 boks First Price hakkede tomater (400g)
  • 3 dl buljong
  • 2 ss olje til steking

Ingredienser til bønnegryte

  • 2 bokser blandede bønner (800g totalt) - First Price kidneybønner, sorte bønner, First Price kikerter
  • 200g First Price champignon, skivet
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1 grønnsaksbuljongterning

Slik gjør du:

  1. Skrell og del alle grønnsaker i jevne biter (ca. 1,5 cm)
  2. Varm olje i stor gryte eller stekepanne på middels/høy varme
  3. Stek løk og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett sopp og stek til væsken er borte, ca 3-4 minutter.
  4. Tilsett 3 dl grønnsaksbuljong sammen med hakkede tomater, soyasaus og krydder.
  5. Ha i gulrøtter og poteter.
  6. Kok opp, reduser varmen og la småkoke under lokk i 15 minutter
  7. Tilsett skylte bønner og la småkoke videre i 10 minutter til alle grønnsaker er møre
  8. Øk gjerne kryddermengden om du ønsker mer smak.
  9. Serveres med First Price kuvertbrød og en frisk salat ved siden av.

Les også

Vegetar gryterett: Bønnegryte | First Price