Billig middag
Vegetarisk bønnegryte
Med denne basisoppskriften kan du lage fem ulike gyteretter! Her er en variant som gir deg en proteinrik og mettende vegetargryte uten kjøtt.

Gir 4-6 porsjoner
Dette trenger du:
Ingredienser til basisoppskrift
- 1 stk stor løk (ca. 150g), hakket
- 2-3 fedd hvitløk, finhakket
- 2 stk First Price gulrøtter (ca. 200g), i terninger
- 3-4 stk First Price poteter (ca. 400g), i terninger
- 1 stk First Price paprika (rød eller gul), i biter
- 1 boks First Price hakkede tomater (400g)
- 3 dl buljong
- 2 ss olje til steking
Ingredienser til bønnegryte
- 2 bokser blandede bønner (800g totalt) - First Price kidneybønner, sorte bønner, First Price kikerter
- 200g First Price champignon, skivet
- 1 ss soyasaus
- 1 ts røkt paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 1 grønnsaksbuljongterning
Slik gjør du:
- Skrell og del alle grønnsaker i jevne biter (ca. 1,5 cm)
- Varm olje i stor gryte eller stekepanne på middels/høy varme
- Stek løk og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett sopp og stek til væsken er borte, ca 3-4 minutter.
- Tilsett 3 dl grønnsaksbuljong sammen med hakkede tomater, soyasaus og krydder.
- Ha i gulrøtter og poteter.
- Kok opp, reduser varmen og la småkoke under lokk i 15 minutter
- Tilsett skylte bønner og la småkoke videre i 10 minutter til alle grønnsaker er møre
- Øk gjerne kryddermengden om du ønsker mer smak.
- Serveres med First Price kuvertbrød og en frisk salat ved siden av.



