Enkle sparetips til deg som vil bruke mindre penger på mat

Mange av oss er på jakt etter måter å redusere matutgiftene, men det er ikke alltid lett å vite hvor man skal starte. Heldigvis er det flere enkle grep du kan ta.

1. Planlegg måltidene

Starter du uken med en måltidsplan, kan du både dra nytte av gode tilbud og sørge for at du bruker opp all maten som er kjøpt inn. 

Sett opp en meny, lag en handleliste og hold deg til den. Da reduserer du også sannsynligheten for unødvendige impulskjøp.

Les også: Ukemeny med fem billige middager

2. Fyll opp fryseren

Frysevarer har ofte en lengre holdbarhet enn ferske varer og er generelt rimeligere. I tillegg er frosne grønnsaker like næringsrike som ferske

Ved å fylle fryseren kan du handle inn når det er gode tilbud og ha enkel tilgang på matvarer i flere måneder.

Les også: Hvorfor er First Price billig?

3. Bruk basisvarer

Fyll kjøkkenskapet med basisvarer som ris, pasta, hermetikk og korn. Har du et godt lager av disse basisvarene i skapet, kan du enkelt sette sammen næringsrike måltider uten å tømme lommeboken. 

Velger du basisvarer fra First Price, får du det rimeligste alternativet av god kvalitet.

4. Unngå matsvinn

Å kaste mat er ikke spesielt økonomisk. Ved å planlegge riktige porsjonsstørrelser, oppbevare maten korrekt og utnytte matrestene, sikrer du at hver krone du bruker gir verdi.

Les også: Smarte tips for å redusere matsvinn

5. Vær prisbevisst når du handler

Abonner på nyhetsbrev fra butikkjedene, sjekk ukentlige tilbudsaviser, eller bruk apper for å sammenligne priser. På den måten kan du alltid kjøpe dine favorittprodukter når de er på sitt rimeligste.

Glem heller ikke at First Price alltid er det billigste alternativet i butikken, slik at du aldri trenger å være i tvil om du gjør et godt kjøp.

Les også: Disse First Price-varene er best i test

Relaterte artikler